Přejít na obsah

Město v pohybu

 7.6.2009  ZŠ & MŠ Libchavy

 Naše sportování v rámci Města v pohybu začalo turnajem v přehazované.Na fotografii je tým dívek ze 7.třídy, který porazil družstvo ze ZŠ Komenského a skončil na 3.místě. Starší dívky obsadily také 3.místo. Ve středu si naši "šesťáci" zahráli turnaj ve vybíjené a také skončili na 3.místě. Florbalového turnaje se zúčastnily dva týmy – zkušenější družstvo starších žáků a mladší tým. Ve velké konkurenci městských škol vybojovali chlapci 4.místa. Čtvrtek byl ve znamení běžeckých štafet.  A jak probíhaly?

Letošní rok byl nejhorší, co se týče štafetových běhů. Běhám je pravidelně každý rok, ale tenhle stál za to. Už když jsme nastupovali do autobusu, déšť mi napovídal, že dneska se nebude dobře běhat. Přijeli jsme do Ústí a šli jsme sledovat naše mladší běžecké kolegy. Hodně pršelo a trať byla strašně mokrá. Nelze se divit, že štafeta z 2.a 3.třídy byla čtvrtá a běžci ze 4. a 5.třídy až pátí. Myslel jsem si, že upadnu, ale že budu mít problémy na startu, to jsem netušil. V jedné ze zatáčekjsem potom musel zastavit, abych neupadl. Všem spoluběžcům jsem to pěkně zkazil, protoře spoléhali na nějaký ten náskok. A já udělal spíš ztrátu. Doběhl jsem poslední. Naštěstí ostatní – Lucka Podsedníková, Patrik Čeman, Verča Moravcová, Marcela Diblíková a finišmen Vláďa Nemšák – zvolili lepší asi méně klouzavou obuv a skončili jsme na pěkném 2.místě.                                                Darek Prášil

Štafeta ze 6.- 7.třídy  obsadila až 4.místo. V pátek jsme se zúčastnili oblíbeného bowlingového turnaje. A zde nám štěstí přálo. 1.místo vykoulela děvčata z 8.třídy – Marcela, Jana, Lenka, Natka a Terka – a v sobotu jim byl na pódiu v Ústí předán i vítězný pohár. 2.místa  vybojovala  družstva dívek z 9.třídy s posilou ze 7.třídy Klárou Ulmannovou a hochů z 9.třídy. 3.místo patřilo chlapcům z 8.třídy. Děkujeme všem našim sportovcům za vzornou reprezentaci školy.

 

více fotografií na: http://picasaweb.google.com/zs.libchavy/MestoVPohybu#