Přejít na obsah

Setkání s budoucími spolužáky v 5. třídě

 12.4.2012  ZŠ & MŠ Libchavy

Dne 12.4. se přijeli do naší školy podívat budoucí žáci. Jsou to děti z Českých Libchav, které

budou od příštího školního roku navštěvovat 6. třídu. Budoucí žáci si prohlédli prostory školy a pak se seznámili s dětmi z páté třídy, s kolektivem, do kterého budou patřit. Páťáci si pro ně připravili hádanku se svým jménem a obrázek z počátečního písmenka svého křestního jména. Budoucí spolužáci se snažili uhodnout, jak se naše děti jmenují. A šlo jim to moc dobře. Nejlepší luštitelé si domů odnášeli sladkou odměnu. Přejeme jim, aby se jim v naší škole líbilo. 

 

Hádanky s písmenky – nejlepší práce naší třídy

 

Aleš Friml

Mé písmenko vypadá jako střecha od domku.Na mé písmenko začíná třeba auto. Dá se namalovat, napsat i složit z Lega.Také je to první písmenko v abecedě. A je na konci slov abeceda, divočina,…..

 

Marika Kalábová

Mé písmenko se mi ani moc nelíbí. Když se obrátí, vypadá jako dvojité W. Nebo jako kdyby se postavily dvě klády daleko od sebe a dalšími dvěma kratšími kládami je spojíš. Někomu může připadat i jako zub.Já, kdybych první písmenko ztratila a druhé vyměnila, tak je ze mě Erika.

 

Veronika Malínková

Moje počáteční písmenko je ze dvou čar a víc už nic. Jde nakreslit jedním tahem, ale vypadlo by jako U. Když dáme jeho spodek k druhému spodku stejného písmenka, vytvoříte pak obra X. Používá se také v matematice. Položte ho a můžete porovnávat větší a menší. Ukážete-li na prstech 2 pomocí ukazováčku a prostředníčku, vznikne právě moje písmenko. Může sloužit i jako sněhulákův nos. Malé děti kreslí moje písmenko zvířátkům místo nohou.

 

 

 

 

                                                                                                   Mgr. Radka Kulhavá