Přejít na obsah

Den dětí a pohádková noc

 31.5.2012  ZŠ & MŠ Libchavy

Školní družina

DEN DĚTÍ a pohádková noc

V pátek 1.6.2012 nás čekala  ve školní družině „Noc s pohádkami“. Čekala, ale… Ve družině jsme našli dopis od skřítka Naschválníčka. V dopise se nám představil, napsal jak vypadá a že ve školní družině žije mezi hračkami s námi. Pozoruje nás, hraje si s námi, zpívá, sportuje, soutěží a občas nám provede nějaký ten „naschvál“. To jako, že nám schová mikinu a nevíme kde je, nebo pastelka nám zmizí ze stolu. Také nám míchá stavebnice a plete slova v písničkách.

Přestavte si., že nám  tento skřítek  ke  Dni dětí připravil CESTU ZA POKLADEM , a u těch nejšikovnějších slíbil, že si ustele svůj pelíšek. Všichni jsme se moc těšili!!! Jenže první „naschvál“ bylo, že venku pršelo a úkoly jsme tedy plnili ve škole ( ale asi za počasí „Naschválníček nemohl). Podle mapy jsme hledali úkoly a poslední úkol  – poklad najdete v lese. Venku přestalo pršet a tak jsme se vydali k lesu. Cesta rychle ubíhala, venku se pomalu stmívalo a my se těšili na poklad. V lese nás čekal dopis a v něm šifra. Po vyluštění jsme četli: „Poklad je u pařezové chaloupky, kterou hlídá Křemílek s Vochomůrkou“. Od skřítka Naschválníčka další žertík, vždyť pařezovou chaloupku máme ve školní družině!!! Páni, takže do lesa jsme šli „na houby“.

Poklad byl opravdu ve školní družině a mooc nám chutnal. Vyvětraní a unavení jsme se zavrtali do svých spacáků a při čtení pohádek ….usnuli.

                                                                                        Děti ze ŠD

FOTO …. ZDE