Přejít na obsah

Leden- Čas pro ptáky

 27.1.2016  ZŠ & MŠ Libchavy

V povánočním období jsme se ve školní družině mimo jiných volnočasových aktivit věnovali tématu "Čas pro ptáky". Napadl sníh a proto jsme mohli trávit spoustu chvil venku a využili jsme sněhu k různým hrám a hlavně k radosti dětí.

Proč se nyní v lednu zajímat o ptáky? Nejsou to jen podivuhodná zvířata, která stojí za trochu pozornosti. Prý mají pradávné předky v dinosaurech. Jsou to dokonalí letci.

Nás lidi, prakticky ke svému životu nepotřebují. Ale teď, uprostřed zimy jim všem naše pomoc přijde vhod. Potravy mají málo a tak bychom měli pravidelně plnit krmítko. Až se k nám vrátí jaro, ptáci-pěvci nás potěší svým zpěvem.

O ptáčcích jsme si četli, povídali a získávali různé informace. Například:..jak létají a přistávajjí, které z nich najdeme v zimě u krmítka, co jim chutná v zimě.

Vyrobili jsme krmítko s ptáčky a vyzdobili tak prostory školní družiny. Naučili jsme se písničku " Řekla vrána vráně" a vše završili společnou akcí v tělocičně kde jsme si zahráli a zasoutěžili.

     Zahráli jsme si na vrabce, sýkorky.., na "Hlídače a medvěda", soutěžili, které hejno v časovém limitu nasbírá nejvíce krmení a z kolíčků si děti udělaly zobáčky a zobaly zrní /víčka/ 🙂

V únoru se děti těší nejen na jarní prázdniny, ale také na nové téma: "Čas pro přikrmování zvířat".

 

Přejeme Vám hezké zimní dny.

                                                                     Světlana, Daniela a Andrea 🙂

Ostatní foto na rajčeidnes