Přejít na obsah

Okrskové kolo st. žáků ve florbale

 30.11.2017  PaedDr.Hana Šťovíčková

V úterý 28. 11. 2017 jsme u nás pořádali okrsek ve florbale pro starší žáky. Celkem šest týmů bojovalo o postup do okresního kola, které se bude konat 11. 12. 2017 v Brandýse nad Orlicí. Florbalové družstva byla rozdělena do dvou skupin. Naši chlapci sehráli dva zápasy ve skupině A a jako první postoupili mezi čtyři nejlepší týmy. Zde neponechali nic náhodě a hned další zápas vyhráli. Dostali se tak do finále a za podpory svých spolužáků dokázali ve velmi vyrovnaném zápase porazit florbalisty z Gymnázia Žamberk. Na třetím místě skončilo družstvo ze ZŠ Dolní Čermné.

Poděkování za vzornou reprezentaci školy patří gólmanovi Filipu Kočímu, který předvedl vyrovnaný sportovní výkon a podržel tým v rozhodujících chvílích. Dále pak hráčům první řady, kterou vedl s přehledem zkušeného hráče Maty Holub, nejúspěšnějšímu střelci družstva Marku Šromovi a útočníkům Filipu Šaldovi a Danu Bouškovi. Druhá lajna zaválela pod taktovkou Jirky Vaňouse, který nezištně nahrával druhému nejlepšímu střelci našeho týmu Štěpánu Šmétkovi a důrazně hrajícímu útočníkovi Michalu Malinskému, pro kterého nebyl žádný míček ztracený. Do zápasů se úspěšně zapojil i Josef Malinský.

Utkání zvládl odpískat s nadhledem hlavního rozhodčího Dan Suchý a při organizaci turnaje opět pomohl Matouš Vojtíšek. Tak kluci, ať se vám na okrese daří!