Přejít na obsah

Vzniká Žákovská rada, pojďte se zapojit.

 18.12.2017  Mgr.Petr Kulhavý

Na základě impulsu od našich deváťáků by od druhého pololetí měla na naší škole působit Žákovská rada. O co přesně půjde se dozvíš v článku níže, nebo můžeš kontaktovat přípravný výbor ŽR – Maty Holub, Matouš Vojtíšek a Kája Hodrová (9.), Tobík Vacek (7.), Maty Adamec (6.), Honza Blažek (5.). U těchto žáků se můžeš také nahlásit jako zájemce, který chce do ŽR kandidovat, a to do čtvrtka 21. 12..

Na úvod se určitě podívej zde: POJĎ SE BAVIT NAŠÍ ŠKOLOU

 

ZÁBAVA NEBO OTRAVA?

Každý si zde může najít něco, co ho baví. UŽITEČNÉ, SMYSLUPLNÉ, ZÁBAVNÉ, to je heslo budoucí rady!

NAPŘÍKLAD?

Pořádaní sportovních turnajů (ping pong, šachy apod.), organizování dobročinných aktivit, proměňování prostředí školy, zvyšování kvality života ve škole a určitě mnoho dalšího.

PROČ BYCH SE MĚL K ŽÁKOVSKÉ RADĚ PŘIDAT?

Důvodů je spousta, například můžete ovlivňovat co se ve škole děje, pomoct spolužákům realizovat jejich návrhy a přání. Můžete se pokusit prosadit cokoliv.

CO DÁLE MŮŽU JAKO ČLEN ŽÁKOVSKÉ RADY DĚLAT?

Můžu zvát zajímavé osobnosti do školy, nebo spolupracovat s různými organizacemi (např. s dětským domovem, domovem důchodců nebo se sportovním klubem apod.). A hlavně můžu něco ovlivnit a měnit k lepšímu.

JAK SE DO ŽÁKOVSKÉ RADY DÁ DOSTAT?

Každý žák si vytvoří svou kampaň, ve které se bude snažit přesvědčit spolužáky, aby ho zvolili ve volbách.

JAK BUDE TATO KAMPAŇ PROBÍHAT?

Každý si udělá kampaň podle svého, někdo může obejít třídy, někdo namaluje plakát, někdo si udělá informační nástěnku, někdo vytvoří a rozdá letáky o sobě, kampaň prostě není nijak omezena. Důležité je sdělit, co bych chtěl v radě dělat