Přejít na obsah

II.oddělení – spaní ve škole, duben,květen

 31.5.2018  Světlana Roubíčková

V měsíci dubnu nám přálo počasí, sluníčko hřálo teplými paprsky, a proto jsme si dosyta užívali vycházek, školního hřiště a pobytu venku.

Vyráběli jsme čarodějnice, vařili čarovný lektvar, poznávali jsme jarní květinky a společně jsme oslavili „Svátek rukou“. Zapojili jsme se do výtvarné soutěže „Cesta dvou bratří“. Každý měsíc hrajeme „retro hry“ , například ,,Volnou vybíjenou“ a skákali jsme panáka.

Při špatném počasí máme možnost každý pátek navštívit tělocvičnu. Měsíc květen volně navázal na měsíc duben. Většinu času trávíme venku, kde si nejen hrajeme, vyprávíme, sportujeme, ale také tvoříme a malujeme, zpíváme a cvičíme. Paní vychovatelka Andrejka uvedla děti do světa uvolnění a klidu cvičením jógy. Také máme za sebou tradiční spaní ve škole. Navštívili jsme ,,Čerta“, který nám opekl buřtíky a přichystal občerstvení. Večer jsme společně prošli hřiště a opět pozorovali oblohu, ale hvězdičky byly schované za mráčky. Moc se nám to líbilo a těšíme se na další rok. Měsíc květen ukončíme pastelkovým svátkem- „Svátek stromů“.