Přejít na obsah

XI.ročník libchavského atletického čtyřboje vesnických škol

 4.10.2018  PaedDr.Hana Šťovíčková

Letošního ročníku se zúčastnily čtyři základní školy, které vyslaly 12ti členné družstva soutěžících ve čtyřech kategoriích. Počasí nám přálo a atleti závodili ve sprintu, skoku dalekém, hodu kriketovým míčkem či vrhu koulí a ve vytrvalostním běhu. Až poslední disciplína rozhodla o konečném pořadí. První místo a 10 224 bodů získali žáci ze ZŠ Klášterec nad Orlicí. Náš libchavský tým obhájil krásné 2. místo s 9 634 body. Na třetím místě a s 9 028 body skončil tým ze ZŠ Dolní Dobrouč. Bramborová medaile zbyla na družstvo ze ZŠ Brandýs nad Orlicí, které vybojovalo 8 330 bodů.

A kdo nás úspěšně reprezentoval? Nejlépe si vedli mladší hoši. Vybojovali ve své kategorii 1. místo. Jejich nejsilnější disciplínou byl běh na 800m a také sprint. Sedmáci Dominik Cindr a Toník Borovička společně se šesťákem Kubou Schauerem předvedli vynikající sportovní výkony. Starší hoši však nezůstali pozadu a obsadili 2. místo. Jejich zdařilé disciplíny byly vrh koulí, běh na 1000m i na 60m. Všestranní atleti Jirka Vaňous a David Goldemund posílili svůj tým o Dominika Daňka a to ve vrhu koulí. Mladší i starší dívky shodně skončily na 3. místě. Starší děvčata Lucka Pirklová a Šárka Novotná vedená zkušenou atletkou Markétou Kalouskovou zabodovala ve vrhu koulí a běh na 800m nebyl také špatný. Mladší dívky excelovaly ve vytrvalostním běhu na 600m a i skok daleký patřil k silnějším disciplínám v podání všestranné Kláry Šimkové z 6. třídy, Petry Sedláčkové a Ádi Žďárské ze 7. třídy.

Atletům blahopřejeme k dosaženým sportovním výkonům a děkujeme za úspěšnou reprezentaci školy. Poděkování patří i deváťákům, kteří se podíleli na organizaci čtyřboje!