Přejít na obsah

Úspěch sedmáků na TECHNOhrátkách v Lanškrouně

 13.5.2019  PaedDr.Hana Šťovíčková

Exkurze do historie líčení, pohybující se roboti, výroba lžíce na obouvání nebo montáž pneumatického obvodu – aktivity, kterými zabojovala Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Lanškroun ve čtvrtek 9. května v rámci TECHNOhrátek Pardubického kraje o přízeň 121 žáků z osmi základních škol.

 

„Škola vyučuje zajímavou kombinaci strojírenských, elektrotechnických a službových oborů, reagujících na aktuální potřeby trhu práce. Obor knihař pro ruční výrobu vyučuje dokonce jako jediná v České republice,“ uvedl Bohumil Bernášek, radní Pardubického kraje pro školství. Na akci ho doprovodila i jeho kolegyně Hana Štěpánová, radní Pardubického kraje pro regionální rozvoj, evropské fondy a inovace.

 

TECHNOhrátky probíhaly ve dvou školních areálech. Nejdříve naši sedmáci zavítali do budovy v Lidické ulici, kde se seznamovali s obory kadeřnice, kosmetička a knihař. Pak v Sokolské ulici poznávali profese nástrojař, elektromechanik pro stroje a zařízení a mechanik elektrotechnik.

 

V tradičních soutěžích o velké ovocné dorty zvítězili naši sedmáci v manuálních aktivitách. Ve vědomostním kvízu „Hej Ty, víš to?!“ skončili hned za vítěznou Základní školou Radiměř.

 

Více informací o projektu TECHNOhrátky najdete na www.klickevzdelani.cz/technohratky.