Přejít na obsah

Okrsek ve florbale st.H

 29.11.2019  PaedDr.Hana Šťovíčková

Ve středu 27. 11. jsme uspořádali okrskové kolo florbalového turnaje pro starší hochy. Celkem se sjelo 6 týmů a jen jeden mohl postoupit do okresního kola. Naši florbalisté podali vynikající sportovní výkon a dostali se s dvěma výhrami a jednou remízou až do finále. Soupeřem jim byl tým chlapců ze ZŠ Bří Čapků ÚO. Poprvé v turnaji okusili porážku 1:2. Na třetím místě skončilo družstvo ze ZŠ Komenského z Letohradu. Velmi si ceníme 2. místa našeho týmu, neboť úroveň současného florbalu na základních školách stále stoupá a naši starší florbalisté, kterým bohužel chybí hráči, drží stále krok s městskými školami.

 

Nový kapitán týmu Honza Doležal podal vynikající výkon v útoku a vstřelil celkem 5 gólů. Svůj den měl Max Chromý, gólman týmu, který za svoje záda pustil jen 6 míčků. Chytil trestné střílení a byl oporou mužstva. S Honzou hrál Bobeš Kalousek, jediný zástupce osmáků, který zde zužitkoval svoji rychlost a um z hokeje. A také Kuba Aubus, jenž se opět po roce k nám vrátil a podal velmi dobrý výkon. V druhé trojce dominovali stále se lepšící Toba Vacek s Radimem Urbanem, naše sehraná dvojka, a benjamínek týmu Lukáš Holub, který vstřelil 4 branky a byl platným hráčem našeho týmu.

Turnaj proběhl hladce také díky sportovnímu výkonu rozhodčích Jiřímu Vaňousovi a Filipu Šaldovi, kteří jsou absolventi naší školy. Celkem odpískali 11 zápasů a patří jim náš dík za celý organizační tým, což je i Tomáš Vopařil a Kuba Fišer.