Přejít na obsah

Postup mladších florbalistů do okresu

 9.12.2019  PaedDr.Hana Šťovíčková

V pátek 6. prosince jsme pořádali další okrsek ve florbale, tentokrát pro mladší hochy. Na turnaji jsme přivítali všechny ústecké základní školy a gymnázium. Náš tým měl jasno, vyhrát všechny zápasy a postoupit do okresního kola. K tomu podřídil veškerou přípravu, bojovné nasazení, kolektivní pojetí hry. A podařilo se.  Jedna remíza a tři výhry nám přinesly 10 bodů a prvenství. Se sedmi body za námi skončil tým ze ZŠ Komenského ÚO, o bod méně měli hoši ze ZŠ Bří Čapků ÚO.  Čtvrté místo obsadilo družstvo z Gymnázia ÚO a za ním byl tým ze ZŠ Třebovská ÚO.

 

Našim florbalistům se dařilo i střelecky. Celkem 23 gólů skončilo za zády našich soupeřů. Skvělé kombinace předvedla naše první trojka. Taky nastřílela nejvíce branek. Kapitán týmu Dominik Kalous šel příkladem a dal 9 branek, Kuba Fišer nezůstal pozadu a vstřelil 7 gólů. Matěj Krčál doplňoval hru tohoto tria nádhernou rozehrávkou, obrannou činností a ještě dal 2 branky. Ve druhé řadě dominoval Tomáš Vopařil (3 branky) se skvělou technikou hole a sekundoval mu Tomáš Honzík (2 góly) svojí rychlostí. Střídavě je doplňovali Holub Lukáš a Adam Folk. Největší naší jistotou a oporou byl gólman Martin Aubus. Na okrsku se mu opravdu dařilo, některé zákroky byly fantastické a za jeho zády skončilo nejméně míčků ze všech gólmanů. Gratulujeme k postupu, kluci, a ať se Vám daří!

 

Na závěr patří poděkování jak rozhodčím Tobiáši Vackovi a Radimu Urbanovi za vynikající výkon při rozhodování, tak Maximu Chromému a Janu Doležalovi za pomoc při organizaci turnaje.