Přejít na obsah

Úspěch žáka naší školy

 7.5.2020  Ing.Lenka Řehounková

Hledáme nejlepšího Mladého chemika ČR

V tomto školním roce se konal 13.ročník regionálního kola soutěže Hledáme nejlepšího Mladého chemika ČR, které pořádá Střední průmyslová škola chemická v Pardubicích (SPŠCH), zná své vítěze. Celkem se klání zúčastnilo více než 6 500 žáků ze 193 základních škol pěti krajů. Přes školní a krajské kolo se až do regionálního probojoval žák 9. třídy ZŠ a MŠ Libchavy Tobiáš Vacek, který se v konkurenci nejlepších 34 mladých chemiků umístil na krásném 23. místě.

Z důvodu pandemie koronaviru se nemohlo uskutečnit slavnostní vyhlášení výsledků soutěže, a tak předání cen proběhlo individuálně a za přísných hygienických podmínek v prostorách agentury Czech marketing, která klání organizuje.

V rámci této soutěže proběhla i Soutěž o školu s nejlepšími chemiky, kde na základě výsledků 2. a 3. kola jednotlivců a soutěže projektů byla vyhodnocena škola s nejlepšími mladými chemiky. Zde se naše škola umístila na 18. místě.  A také soutěž Nejlepší učitel chemie, jehož žáci dosáhli nejlepších výsledků v 2. a 3. kole soutěže jednotlivců a v soutěži o nejlepší projekt. Učitelka, která naše žáky vedla, Ing.Lenka Řehounková, se v této soutěži umístila také na 18. místě.