Přejít na obsah

Žáci 9. ročníku objevovali Londýn a okolí

 22.5.2022  Mgr.Kateřina Kulhavá

video Londýn

 

Nejlepší trénink cizího jazyka je v zahraničí a tak si naši deváťáci vyjeli vyzkoušet svou angličtinu do Velké Británie. 

 

Nabídku výletu do Anglie využilo 13 deváťáků. Program, organizaci a průvodce zajistila CK Školní zájezdy. 

 

Program to byl velmi pestrý : v Londýně jsme prohlíželi Buckingham Palace, St. James´s Park, Westminster Abbey, Big Ben, Downing Street, Piccadilly Circus, China Town, Leicester Square, Covent Garden, projeli jsme se na London Eye.  Také jsme si zkusili zážitek z nultého poledníku na Greenwichi, po Temži jsme se doplavili k Toweru, který jsme důkladně prozkoumali, prošli se po Tower Bridge, podél nábřeží Temže a Milenium Bridge nás dovedl k St. Paul´s Cathedral. 
Mimo Londýn jsme si užívali záhadného místa – monumentu Stonehenge, v Salisbury zjišťovali význam Magny Charty a kochali se katedrálou. Druhý celodenní výlet mimo hlavní město nás dovedl do Windsoru a pak universitního Oxfordu.

 

Důležitou součástí zájezdu bylo ubytování v britských rodinách, kde žáci zkoušeli svou schopnost se domluvit, svou samostatnost a hlavně mohli porovnávat bydlení, stravu, způsob zábavy ve své náhradní rodině s tím, jak to máme v Čechách. Všechny rodiny si naše žáky chválili a oceňovali jazykovou vybavenost a slušné chování.

 

Nechyběli fish and chips, matoucí jízda vlevo, únava střídaná zábavou, dlouhé autobusové přejezdy, narozeninový hobl a hlavně spousta legrace a dobré nálady…. snad si tato skvělá parta zachová zážitky a vzpomínky z Anglie co nejdéle!

 

K. Kulhavá, pedag. doprovod

 

v Salisbury